Provinciehuis Antwerpen (2018)

Address: Kon. Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

 

Hoofd en ruwbouwaannemers: Democo.

Architectenbureau: XDGA

Buitenschrijnwerk en zonwering uitgevoerd: Schüco

Omgevingswerken uitgevoerd: Desvigne Paysagiste

Isolatie: Kingspan insulation

Algemene info

De eerste steen werd gelegd in 2015 en het gebouw werd voor het eerst in gebruik genomen in 2019. Het gebouw is 57m hoog en is heel kenmerkend doordat het volledig bestaat uit driehoekige ramen en muren. Het gebouw telt maar liefst 683 driehoekige ramen en bedraagt een totaal volume van 95.753 m3

Functies & kenmerken

Het nieuwe provinciehuis is heel duurzaam en compact gebouwd. In het gebouw zitten veel kantoren maar ook een congrescentrum dat afgehuurd kan worden. Rond het gebouw bevindt zich ook een publiek toegankelijke tuin. Het gebouw heeft een heel interessant ventilatiesysteem. Er wordt namelijk gewerkt met verschillende afzonderlijke luchtgroepen op elk verdiep. Zo hangt er op elk verdiep een meter die de concentratie van CO2 meet en wordt er bij hoge concentraties CO2 een seintje naar de ventilators gestuurd die dan nieuwe verse lucht voorzien. Dankzij de metingen van Blowertechnic kon dit systeem zo efficiënt mogelijk op poten gezet worden.

Onze Doelstelling

Ons doel is steeds om jou een correcte meting te bezorgen. Te vaak moeten metingen opnieuw ingeplant worden omwille van onduidelijke communicatie.

Korte gegevens

Volume : 95.753 m3

Verliesoppervlakte: 21.643 m2

v50: 2,3 m3/h.m2

n50 : 0,48 h-1

Meer projecten

Ons doel is steeds om jou een correcte meting te bezorgen. Te vaak moeten  metingen opnieuw ingeplant
worden omwille van onduidelijke communicatie. 

Vraag Nu Een Vrijblijvende Prijsindicatie Aan

Als je momenteel op zoek bent naar een richtprijs kan je deze hier aanvragen. De exacte prijs maken we steeds op aan de hand van de prestatie-eis, het lastenboek en het volume van het gebouw. Heb je nu een exacte offerte nodig? Nodig ons dan uit voor een gratis werfbezoek.